top of page

Roletta: esztétika és funkció

A roletta vagy roló a beltéri árnyékolók egyik legkedveltebb és legelterjedtebb fajtája, nem véletlenül. A roletták sokszínűségének és testreszabható alkalmazhatóságának köszönhetően optimális választás lehet az otthonunk minden helyiségében.


A roletta helyigénye kicsi, könnyen kezelhető, karbantartási igénye minimális. A színeket illetően a színpaletta igen széles. Ahogyan a sávroló esetében is, a rolettánál is többféle megoldás közül választhatunk:

a világosabb árnyalatok célja az árnyékolás, nem pedig a teljes fényzárás, míg a sötétebb anyagok szinte teljesen képesek megszűrni a fényt. A roletták többsége fényvisszaverő képességgel rendelkezik, mely a speciális fényvisszaverő bevonatnak köszönhető.


Installálás szempontjából különösképp sok lehetőséget rejt: ahogyan fentebb írtuk, a helyigénye meglehetősen kicsi, olyan szűkebb helyekre is kényelmesen felszerelhető, ahova egy függönykarnis nem fér el. A roletta felszerelhető mennyezetre, vertikális felületekre és ferdesíkra egyaránt.


A roletták a működtetésük szempontjából is változatosak: tekerőkaros, rugós, gyöngyláncos és motoros kivitel egyaránt elérhető.


Tisztításuk szintén könnyű: a speciális porvisszaverő kevert szálas anyagösszetételének köszönhetően a por könnyedén eltávolítható róla mikroszálas porolóval.
19 views0 comments

Comments


bottom of page