top of page

Gyakran ismételt
kérdések

Összegyűjtöttük azokat a kérdéseket, melyek a leggyakrabban  felmerülnek ügyfeleinkben már a tervezési folyamat első lépésétől kezdődően. Kérdés-válaszainkban egyaránt megtalálhatóak a kültéri és  beltéri árnyékolástechnikai megoldások. 

 

Bízunk benne, hogy gyakorta felmerülő kérdés-válasz gyűjteményünk hasznos lesz, és útmutatóul szolgál érdeklődőink számára!

 

Amennyiben további  kérdés, észrevétel merülne  fel, telefonon, e-mailben kollégáink készséggel állnak rendelkezésre! 

Redőny

1. Milyen fajtái vannak az alumínium redőnynek?

A redőnyök tekintetében  többféle fajtát különböztetünk meg, főként a beszerelés és a tok láthatósága szempontjából. Amennyiben ráépített tokos redőnyszerkezetet választunk, úgy ezt a fajta redőny a nyílásszárókkal egyidőben kerül beépítésre, ezáltal a redőny tok kívülről nem látható. További előnye az, hogy használata halkabbnak bizonyul. hisezn a tok belsejében hungraocell betét található. 

 

A másik fajta a kívülről látszó, külső tokos redőny, melyet utólag alakítunk  ki az ablakokon, ajtókon. Ezen típusból létezik vakolható tokos redőny is, ebben az esetben a redőnytokot körbeszigetelik. 

 

 

2. Kérhetem-e a ráépíthető és külső tokos redőnyöket motoros kivitelben?

Természetesen kérhető mindkét fajta redőny motoros kivitelben. 

 

3. Mennyi garancia van alumínium redőnyre, és milyen esetkre vonatkozik? Mit jelent a rendeltetésszerű használat a redőny esetében? 

Rendeltetésszerű használat esetében a jogszabályban leírt garancia alapján kell eljárni. A redőny rendeltetésszerű használata az árnyékolástechnikai szakma szerint a napi néhányszor való fel-és leengedés, pl reggel, este, napközben), különös tekintettel arra, hogy a redőnyök útjába nem kerülnek tárgyak, melyek akadályoznák a lamellák mozgását. A redőnyök javítása minden esetben szakember feladata, ellenkező esetben a garancia elveszhet.  

 

4. A kapott árajánlatban szereplő ár mit tartalmaz?

Kollégáink által kalkulált árajánlat minden esetben egyedi, hiszen ahány ház, annyiféle igény. Általánosságban a kalkulált ár a felmérést, a műhelyben végzett munkadíjat, a helyszínen végzett szerelési munkákat, és a felhasznált anyagok díjait tartalmazza. Felmerülhet a bontás és egyéb igény is (pl használható redőnyök megjavítása, felújítása) ennek díjait a helyszíni felmérés után tudjuk kiszámítani. 

 

5. Hogyan tisztíthatom, tarthatom karban az alumínium redőnyeimet? 

Alumínium redőnyeink lamellái szinterezettek, azaz porfestettek, így az időtállóság, rozsdaállóság biztosított. Tisztításukhoz elegendő egy nedves mikroszálas kendő, vegyszerek, sprődebb  anyagok alkalmazása kifejezetten ellenjavallt. A redőny tengelye golyóscsapággyal van felszerelve, így a redőny haladásának folytonossága biztosított, nem szükséges karbantartani. 

 

6. Mennyi az alumínium redőny élettartama?

Rendeltetésszerű használat esetén bátran mondhatjuk, hogy az általunk gyártott alumínium redőnyök minimum 10-15 évig használhatók. Ehhez fontos az, hogy a lakók vigyázzanak rá, biztosítsák a redőny haladásának folytonosságát (főként motoros redőny esetében!), ne érje erős külső mechanikai hatás és amennyiben a redőny javításra szorul, azt bízzuk szakemberre.  

 

7. Alumínium redőny javítást is vállalunk?

Igen, vállaljuk más által gyártott alumínium redőny javítását, felújítását. 

 

8. Milyen színekben lehet redőnyt rendelni?

Műanyag redőnyök esetében cégünk kizárólag fehér színt gyárt, alumínium redőny esetében : 

 

9. Motorizálhatóak az alumínium redőnyök?

Az utóbbi évtizedekben az újépítésű otthonok esetében főként kényelmi szempontok miatt nagy népszerűségnek örvendenek az elektromos redőnyök. Ugyan az áruk magasabb, (de még így is elérhető) mint a kézi vezérlésű, azaz gurtnis redőnyöké, azonban a kényelmi faktor és sokoldalú tulajdonságaik miatt sokan választják ezt a típust. Előnye mindenképp az, hogy redőnyönként külön-külön is vagy akár egy gombnyomással vezérelhető az összes redőny egyszerre.

További szempont, hogy időseknek, mozgásukban korlátozott személyeknek mindenképp javasolt, hogy redőnyük motorizált legyen, hiszen ezáltal nem kell kifejteniük erőt a redőny fel-és leengedéséhez.

Okos rendszerekkel összekötve az elektromos redőnyök applikáción keresztül vezérelhetők, programozhatók és ellenőrizhetők. Az okos redőnyrendszerek motorjainak tekintetében széles a termékpaletta, így biztosra mondjuk, hogy mindenki megtalálja az otthona számára megfelelő megoldást.

Természetesen utólag is motorizálható a meglévő redőny rendszer, de szakértő kollégáink tapasztalata az, hogy aki újonnan kézi mozgatású, gurtnis redőnyt rendel, pár éven belül jelzi, hogy szeretné redőnyeit utólag motorikus vezérlésre változtatni.

Redőny
Redőny8.png
Redőny9.png
gyakorikérdések
Könyökkaros napellenző

Könyökkaros vagy csuklókaros napellenző

1. Vízszintes és függőleges szerelés egyaránt lehetséges könyökkaros napellenző esetében?

Igen, mindkét esetben felszerelhető  a  könyökkaros napellenző.

 

2. Mekkora lelógást javasolnak a napellenző ponyvájának?

Cégünk könyökkaros napellenző esetében általában 20 cm-es lelógást javasol, de az átlagosnak mondhatjuk a 15-25cm-es igényeket is. Amennyiben 25 cm-es drapériánál nagyobbat szeretne az ügyfél, úgy azt nem szoktuk javasolni, hiszen hosszú drapériák esetében a szél felfújja a drapériát a napellenző tetejére, ezzel kellemetlenséget okozva a hétköznapokban.

 

3. Milyen színek közül választhatok a ponyvák tekintetében?

A ponyvák már számos, közkedvelt színben elérhetőek, de a megszokott, örök divatú csíkos kivitel egyaránt elérhető. Csíkozásuk tekintetében a ponyvák minden esetben függőleges csíkozásúak az anyag szakítószilárdságának megőrzése szempontjából.

 

4. Milyen dőlésszögűek a napellenzők?

A napellenzők tekintetében a felméréskor megvizsgáljuk az ügyfél igényeit és az ingatlan adottságait és javaslunk egy fix dőlésszöget, mely meghatározza a napellenző mozgását.

 

5. Létezik olyan kivitel, mellyel napi szinten változtatható a könyökkaros napellenző dőlésszöge?

Amennyiben a dőlésszöget az ügyfél napi szinten szeretné változtatni, úgy a  napellenző szerkezetét egyedileg kell terveznünk. Ez  minden esetben külön egyeztetést igényel. 

 

6. Motorizálható-e a könyökkaros napellenző?

Igen, motorizálható, 5-6 méteres szélességű ponyvák esetében pedig kifejezetten ajánlott. Amennyiben kisebb napellenzőt szeretne motorizálni, az is lehetséges, kényelmi szempontból mérettől független a napellenzők motorizálhatósága.

 

7. Érdemes-e szélvédelemmel ellátott napellenzőt rendelni?

Erős szélnek kitett ingatlanok esetében mindenképp javasoljuk, hogy a könyökkaros napellenzőt szélvédelemmel felszerelve rendelje. A kisebb napellenzők 40-50 km/h-s szélnek, míg a nagyobb napellenzők 35-40 km/h-s szélnek képesek ellenállni. Az erős szél terheli a kihúzva maradt ponyvát, illetve a rögzítési pontokat, szerkezetet. A ponyvának mindig feszesnek kell lennie, minimum 13 fokos dőlésszöggel, hogy az esővíz tudjon távozni a ponyváról. A beépített szélvédelemmel ellátott napellenzők a szenzoroknak köszönhetően behúzzák a ponyvát, amennyiben azok úgy észlelik, hogy a felkerekedett szél kárt okozhat a ponyvában.

 

8. Esőben használhatom a könyökkaros napellenzőt?

A ponyvák impregnáltak, egy nyári záport kellemesen végig lehet nézni a kitekert napellenző  alól is, anélkül, hogy a ponyva átázna. Idővel azonban az impregnálás hatása csökken. Amennyiben a ponyva víz elleni védelme csökken, érdemes speciális ponyva impregnálószerrel kezelni.

 

9. Télen használhatom a könyökkaros napellenzőt?

Télen is használható a napellenző, azonban különösen oda kell arra figyelni, hogy hóesésben ne maradjon kitekerve a ponyva, hiszen a ráeső hó súlya alatt észrevétlenül károsodik a ponyva szerkezete. Télen különösképp ügyeljünk tehát arra, hogy ne hagyjuk kitekerve a ponyvát, amennyiben hó éri, a behúzás előtt takarítsuk le róla a havat.

  

10. Milyen karbantartást, tisztítási módot igényel a könyökkaros napellenző?

Karbantartást a napellenzők nem igényelnek. Ami a tisztítást illeti, a ponyvák speciális impregnálószerrel vannak ellátva, melynek védelmi szerepét minden egyes tisztítás alkalmával csökkentjük. Léteznek olyan tisztítószerek, melyek kifejezetten a ponyva tisztítására hivatottak, illetve utólagos impregnálásra, annak fokozására is  léteznek speciális anyagok. Amennyiben a ponyvánk csak poros, az száraz állapotban kefével tisztítható. A tisztításhoz válasszunk erős, de nem túl sprőd kefét, hogy a ponyva anyagában ne tegyen kárt. Ennek tesztelése érdekében a tisztítás előtt egy kevésbé látható felületet takarítsunk le, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy a kefe megfelelő a könyökkaros napellenző ponyvájának tisztítására.

 

11. Számíthatok-e arra, hogy a ponyva gombásodni fog, a szerkezet pedig rozsdásodni?

A könyökkaros napellenzők ponyvái gombásodás elleni szerrel kezeltek, a szerkezet és az alkatrészek pedig horganyzott acélból, alumíniumból készülnek.  

 

12. Mi az átlagos élettartama egy könyökkaros napellenzőnek?

Rendeltetésszerű használat esetén bátran mondhatjuk, hogy az könyökkaros napellenzők 10-15 évig használhatók. Ehhez fontos az, hogy a lakók vigyázzanak rá, biztosítsák a napellenzők időjárás viszontagságai ellen való védelmét, ne érje erős külső mechanikai hatás és amennyiben a napellenző javításra szorul, azt bízzuk szakemberre, különösen akkor, ha a elektromos alkatrészek hibásodnak meg!

 

13. Mi az árajánlatkérés, megrendelés menete?

Amennyiben felkeltette honlapunk, referenciáink az érdeklődését, vegye fel velünk a kapcsolatot a megadott elérhetőségek egyikén. Munkatársunk fog kérni Öntől egy megközelítőleges méretet, illetve mennyiséget, majd időpontot egyeztetünk egy helyszíni felmérésre. Munkatársunk ezt követően elkészíti az árajánlatot és kiküldjük Önnek e-mailben.1.

Könyökkaros napellenző2.png
Könyökkaros napellenző3.png

Zsaluzia

Zsaluzia

1. Mi a különbség a reluxa és a zsaluzia között?

Látszólag valóban nagyon hasonlóak, a zsaluzia a reluxa kültéri változata, mozgatásuk az épület belsejéből történik. A lamellák felhúzására és forgatására hajtókaros vagy motoros megoldást kínálunk. Alkatrészei az időjárási viszontagságoknak ellenállnak. A zsaluzia lamellái védenek a betekintéstől, a portól, zajoktól, biztosítja a helyiségek természetes szellőzését.

2. Hogyan vezérelhető a zsaluzia?

A zsaluzia beltérből vezérelhető, felhúzására és forgatására hajtókaros vagy motoros kivitelt is  egyaránt készítünk. A motoros kivitelt különösképp  akkor javasojlunk, ha sok  különálló zsaluzia van a házon. Az okos vezérlésnek köszönhetően a zsaluziák vezérlése egyszerre megoldható.

 

3. Szükségem van szél, fényérzékelőre a zsaluziámhoz?

Erős szélnek kitett ingatlanok esetében mindenképp javasoljuk, hogy a zsaluziát szélvédelemmel felszerelve rendelje. A szélvédelem a zsaluzia esetében úgy működik, hogy az automatizáció a zsaluzia lamelláit kinyitja, hogy a szél a lamellák között áthatoljon, ellenkező esetben a szél belekap a zárt lamellákból álló zsaluziába, amely, mint egy nagy kiterített ponyvaként viselkedik.

Kérhetők a zsaluziák beépített fény- és esőérzékelővel is, melyen automatikusan az adott időjárásnak megfelelő módon biztosítják a ház védelmét és lakóinak kényelmét.

 

4. Automatizálható, „okosítható”-e a zsaluzia?

Igen, megrendelőink többsége már az okos és az ahhoz kapcsolódó kényelmi szempontokat tartja szem előtt a zsaluzia tervezése során. Háromféle módja létezik az  automatizálásnak:

  • fali kapcsoló: a zsaluzia fel-le és a lamellák mozgatása fali kapcsolóval történik

  • távirányító: a zsaluzia lamelláinak fel-le és nyit-zár mozgatása távirányítóval történik, ez egy kiemelten közkedvelt megoldás a zsaluziák motorizálása szempontjából

  • applikáció segítségével: az okostelefonok világban biztosan nem a zsaluziánk applikációja az egyetlen, mely az otthonunkkal kapcsolatban az okos készülékeinken megtalálható. A zsaluzia mozgatásához egy stabil, folytonos Wifi jelre van szükség, mely által a zsaluzia közvetlen kapcsolatban áll az okostelefonunkkal, így arról bármikor vezérelni tudjuk a zsaluziánk mozgását. Ez a megoldás a kényelem és a modernitás legmagasabb foka, kiegészítve számos egyéb előnnyel. A távoli vezérléssel a zsaluziánk mozgását változtathatjuk oos eszközeink segítségével, annak a látszatát keltve, hogy a ház nem üres. Továbbá távolról is felkészülten óvhatjuk ablakaink és zsaluziánk épségét, ha arról értesülünk, hogy vihar, szél közeleg.

5. Milyen színekben elérhető a zsaluzia?

A lamellák felületei lakkozottak, VSR színsor alapján választhatóak. A VSR színsor megfelelői beazonosíthatóak a RAL színmintában. Egyedi RAL szín igénylése esetén, a lamellák átszinterezhetőek, de ebben az esetben kérje szakembereink véleményét!

6. Milyen lamellák léteznek a zsaluzia esetében?

A peremezett lamellák kialakítása az alak függvényében lehet "C", "S", vagy "Z".

7. Van-e bármilyen kitétel a nyílászáró esetében, mely megakadályozza a zsaluzia felszerelését?

Amennyiben hajtókaros megoldást választunk, úgy az ablakkeret egyik felső sarkában 30x50mm-es helyre van szüksége a zsaluzia hajtókar átvezetésének. Motoros verzió esetében ilyen kitétel nincs.

 

8. Milyen karbantartást igényel a zsaluzia, hogyan tisztíthatom?

A zsaluzia nem igényel karbantartást. A zsaluzia tisztítása hasonlóképp működik, mint reluxák esetében: mikroszálas rongy, esetleg langyos víz segítségével a zsaluzia lamellái megtisztíthatóak a portól, esőcsepp maradványoktól.

 

9. Mi az árajánlatkérés, megrendelés menete?

Amennyiben felkeltette honlapunk, referenciáink az érdeklődését, vegye fel velünk a kapcsolatot a megadott elérhetőségek egyikén. Munkatársunk fog kérni Öntől egy megközelítőleges méretet, illetve mennyiséget, majd időpontot egyeztetünk egy helyszíni felmérésre. Munkatársunk ezt követően elkészíti az árajánlatot és kiküldjük Önnek e-mailben.

Zsaluzia5.png
Zsaluzia3.png
Ablaknapellenző

Ablaknapellenző, napháló vagy screen, szélbiztos oldalfedés télikerthez  

1. Milyen szerkezet színek érhetők el az ablaknapellenzők esetében?

 A szerkezet és az opcionális tokozat alapszíne a RAL 9016 fehér és RAL 7035 szürke - típustól függően. Rendelhető továbbá minden RAL színben, felár ellenében.

2. Milyen színű az ablaknapellenző anyaga?

Az ablaknapellenzőkhöz az ún. screen, vagy másik nevén napháló anyagokat ajánljuk, melyek gátolják a betekintést, árnyékolnak, ugyanakkor a szórt fény bejutását biztosítják. Emellett ezek az árnyékolók napellenző (Sattler) textilekkel is igényelhetőek.

3. Hogyan kell működtetni az ablaknapellenzőt?

Az ablaknapellenzők működtethetők belülről, kézzel: kurblival, kívülről kurblival, illetve motorral. Ez utóbbi esetben akár távirányítással, és időjárásfüggő vezérléssel.

 

4. Milyen karbantartást igényel az ablaknapellenző, hogyan tisztíthatom?

Az ablaknapellenző nem igényel karbantartást. Tisztítása színes mikroszálas seprűvel, porolóval történik. A külső naphálók vízzel, szivaccsal is tisztíthatók.

 

5. Motorizálható-e az ablaknapellenző?

Igen, motorizálhatóak, kapcsolós és távirányítós kivitel egyaránt kérhető.

 

6. Télikert oldalainak árnyékolására, lezárása milyen megoldás létezik?

 ​Télikert oldalainak árnyékolására, lezárásra kétféle módszert javasolunk:

Kisebb felületek esetén ideális választás Az Umbroll-Zip ablaknapellenző és oldalfedés elegáns és esztétikus megoldás üvegfelületek, továbbá télikertek oldalainak árnyékolására, illetve lezárására. Filigrán kivitelének köszönhetően naphálóval, ablaknapellenzőként kiválóan használható.​

Erősebb, robosztusabb kivitel, nagyobb felületekhez a Lateral-t használjuk. A Lateral akár nagyméretű télikertek oldalfedésére, illetve térelválasztásra is kiválóan alkalmas. Szélálló képessége kiemelkedő. Jellemzően textilanyaggal gyártjuk, melybe a jobb kitekintés érdekében víztiszta PVC ablakok is integrálhatóak.

 

 

7. Mi az árajánlatkérés, megrendelés menete?

Amennyiben felkeltette honlapunk, referenciáink az érdeklődését, vegye fel velünk a kapcsolatot a megadott elérhetőségek egyikén. Munkatársunk fog kérni Öntől egy megközelítőleges méretet, illetve mennyiséget, majd időpontot egyeztetünk egy helyszíni felmérésre. Munkatársunk ezt követően elkészíti az árajánlatot és kiküldjük Önnek e-mailben.

screen1.png
screen2.png

Reluxa

Reluxa

1. A reluxa kültéri vagy beltéri árnyékoló?

A reluxa beltéri árnyékoló, kültéri testvére a zsaluzia.

 

2. A reluxa milyen színekben kapható? Lehetséged egyedi színválasztás?

Számos lamella szín közül választhatunk, ha reluxa is az enteriőr része lesz. Ezek között található matt és fényes felületű, illetve kétoldalon színezett változat is. A választékot tovább bővítettük, néhány (csillogó) metálfényű színnel, illetve enyhe színárnyalatban eltérő dőlt-csíkos, és perforált lamellával is. A testreszabhatóság égisze alatt továbbá a zsinórzatválasztás és a karnis színének kiválasztására is lehetőség van.

 

3. Milyen szélesek a reluxa lamellái?

A reluxa lamellái 25 vagy 16 mm szélességűek.

 

4. Műanyag és fa ablakkeretre egyaránt szerelhető reluxa?

Igen, mindkét ablakkeret tudja fogadni a reluxát.

 

5. Lehet motorizálni az alumínium reluxákat?

Sajnos nem, a reluxák esetében kézi működtetés lehetséges.

 

6. Veszít-e a színéből a reluxa, állja-e az UV-t?

Alumínium reluxáink gyárilag szinterezettek, rendkívüli UV tűréssel  rendelkeznek, nem veszítenek a színükből a napsugárzás hatására.

 

7. A reluxa felhúzása során mire figyeljünk?

Mikor felhúzni készülünk a reluxát, ügyeljünk arra, hogy a lamellák nyitott pozícióban legyenek, így elősegítve azt, hogy a reluxánk hosszú életű legyen.  

 

8. Kell-e karbantartani a reluxát? Hogyan tisztíthatom azt?

A reluxák nem igényelnek karbantartást. Léteznek speciális lamellatisztító eszközök, de napjainkban a különböző, nehezen elérhető helyekre beférkőző mikroszálas takarító eszközök is kiválóan alkalmasak a tisztításra. Amennyiben alaposabb takarítást igényel a reluxa, úgy langyos vízzel és finomszálú ronggyal takaríthatók. Vannak olyan ügyfelek, akik leszerelik a reluxát, és kádban, bő vízben suvickolják meg azt, ez esetben ügyelni kell arra, hogy a tisztítás után egyből tegyük vissza a reluxát és leengedett állapotban hagyjuk megszáradni.

 

9. Mi az árajánlatkérés, megrendelés menete?

Amennyiben felkeltette honlapunk, referenciáink az érdeklődését, vegye fel velünk a kapcsolatot a megadott elérhetőségek egyikén. Munkatársunk fog kérni Öntől egy megközelítőleges méretet, illetve mennyiséget, majd időpontot egyeztetünk egy helyszíni felmérésre. Munkatársunk ezt követően elkészíti az árajánlatot és kiküldjük Önnek e-mailben.

 

Reluxa2.png
Reluxa.png
Roletta

Roletta

1. A roletta kültéri vagy beltéri árnyékoló?

A roletta beltéri árnyékoló. Testvérét, az ún. ablaknapellenzőt kültéren alkalmazzák.

 

2. Milyen felületen használható a roletta?

A roletta függőleges és ferdesíkon is használható.

Milyen méretekben kapható?

A roletta mérete maximálisan 182x240cm, ezen mérettartományokon belül a kéréseket minden esetben egyedileg teljesítjük. Igény szerint készítünk nagyobb rolettákat is, ezek egyedi áron, külön tervezési folyamat mellett teljesülnek.

 

3, Milyen roletta típusok léteznek, ami a mozgatásukat illeti?

Mozgatás tekintetében 6 féle rolettát különböztetünk meg: 

  • Gyöngyláncos roletta

  • Rugós roletta

  • Motoros roletta

  • Tokozott roletta

  • Díszroletta

  • Tetőtéri roletta

 

4. Motorizálható-e a roletta?

Igen, motorizálhatóak azok a roletták, melyeket falra vagy mennyezetre szereltek.

 

5. Milyen színekben elérhető a roletta anyaga?

A roletta textil anyaga több, mint 40 féle színben elérhető, különböző anyagösszetétellel rendelkeznek. A színskálán belül megtalálhatóak világos és élénk színek egyaránt. Fényáteresztés céljából világos színeket javasolunk, hangulatfény vagy fényszűrés céljából pedig az élénkebb, markánsabb színek is pompás választásnak bizonyulnak.

 

6. Megválaszthatom-e a roletta szerkezetének színét?

Természetesen, közel 200 szín áll rendelkezésre, így nemcsak a roletta vásznát, hanem annak szerkezetét is testreszabhatja.

 

7. Igényel-e karbantartást a roletta? Hogyan tisztíthatom?

A roletta nem igényel karbantartást. Tisztítása színes mikroszálas seprűvel, porolóval történik.  

 

8. Mi az árajánlatkérés, megrendelés menete?

Amennyiben felkeltette honlapunk, referenciáink az érdeklődését, vegye fel velünk a kapcsolatot a megadott elérhetőségek egyikén. Munkatársunk fog kérni Öntől egy megközelítőleges méretet, illetve mennyiséget, majd időpontot egyeztetünk egy helyszíni felmérésre. Munkatársunk ezt követően elkészíti az árajánlatot és kiküldjük Önnek e-mailben.

Roletta2.png
Roletta3.png

Sávroló

Sávroló

1. A sávroló kültéri vagy beltéri árnyékoló?

A sávroló beltéri árnyékoló.

2. Milyen méretekben kapható?

A sávrolót minden esetben egyedi  méretben készítjük, így standard méretekről nem beszélhetünk.

 

3. A sávroló teljesen meggátolja a fényáteresztést?

Nem, a sávroló csak részben gátolja meg a fény bejutását a lakásba. A sávroló betekintésgátlásra kiváló, a betekintés megakadályozása mellett mégis kiválóan biztosítja a a fény bejutását a lakásba, és bizonyos állásoknál a kitekintés is könnyen megy. Nem utolsó sorban esztétikus kinézete miatt tökéletes interior design elem.

 

4. Igényel-e karbantartást a sávroló? Hogyan tisztíthatom?

A roletta nem igényel karbantartást. Tisztítása színes mikroszálas seprűvel, porolóval történik.  

 

5. Motorizálható-e a sávroló?

Igen, motorizálható.

 

6. Milyen színekben elérhető a roletta anyaga?

A sávroló textil anyaga több, mint 30 féle színben elérhető, különböző anyagösszetétellel rendelkeznek. A színskálán belül megtalálhatóak világos és élénk színek egyaránt. Fényáteresztés céljából világos színeket javasolunk, hangulatfény vagy fényszűrés céljából pedig az élénkebb, markánsabb színek is pompás választásnak bizonyulnak. A sávroló kérhető vidám pöttyös vagy rombuszos mintával egyaránt.

 

7. Igényel-e karbantartást a sávroló? Hogyan tisztíthatom?

A sávroló nem igényel karbantartást. Tisztítása színes mikroszálas seprűvel, porolóval történik.  

8. Mi az árajánlatkérés, megrendelés menete?

Amennyiben felkeltette honlapunk, referenciáink az érdeklődését, vegye fel velünk a kapcsolatot a megadott elérhetőségek egyikén. Munkatársunk fog kérni Öntől egy megközelítőleges méretet, illetve mennyiséget, majd időpontot egyeztetünk egy helyszíni felmérésre. Munkatársunk ezt követően elkészíti az árajánlatot és kiküldjük Önnek e-mailben.

it utólag motorikus vezérlésre változtatni.

Sávroló.png
Sávroló2.png
Szalagfüggöny

Szalagfüggöny

1.A szalagfüggöny kültéri vagy beltéri árnyékoló?

A szalagfüggöny beltéri árnyékoló.

 

2, Egyedi, háromszög vagy trapéz alakú ablakra is tudnak szalagfüggönyt javasolni?

Igen, egyedi formájú nyílásszárók esetében az árnyékolás a fémprofilok megfelelő kialakításának köszönhetően könnyen megoldható.

 

3. A szalagfüggöny elhúzásakor mire érdemes odafigyelni?

Elhúzáskor figyelni kell arra, hogy a lamellák a karnis hossztengelyére merőleges helyzetben legyenek, máskülönben a kocsik összeszorulhatnak. 

 

4. Használható-e a szalagfüggöny térelválasztóként?

Nagyobb terek optikai megosztására kiváló megoldás a szalagfüggöny.  A diszkrét, színben testreszabható karnisoknak és a lamellák különböző gyűjtésmódjainak köszönhetően a terek megnyitása gyerekjáték, természetes megjelenést biztosít a szem számára.

 

5. Milyen színekben elérhető a szalagfüggöny?

A szalagfüggöny textil anyaga több, mint 50 féle színben elérhető, különböző anyagösszetétellel rendelkeznek. A színskálán belül megtalálhatóak világos és élénk színek egyaránt. Fényáteresztés céljából világos színeket javasolunk, hangulatfény vagy fényszűrés céljából pedig az élénkebb, markánsabb színek is pompás választásnak bizonyulnak.

6. Hogyan kell a szalagfüggönyt működtetni?

Kézi vezérlés esetében kétféle működtetési módot ismerünk: a pálcás és a zsinóros változatot. A szalagfüggöny igény szerint motorizálható.

 

7. Motorizálható-e a szalagfüggöny?

Igen, igény szerint kapcsolón keresztül vagy távirányító segítségével vezérelhető.

8. Igényel-e karbantartást a szalagfüggöny? Hogyan tisztíthatom?

A szalagfüggöny nem igényel karbantartást. Tisztítása színes mikroszálas seprűvel, porolóval történik.  

9. Mi az árajánlatkérés, megrendelés menete?

Amennyiben felkeltette honlapunk, referenciáink az érdeklődését, vegye fel velünk a kapcsolatot a megadott elérhetőségek egyikén. Munkatársunk fog kérni Öntől egy megközelítőleges méretet, illetve mennyiséget, majd időpontot egyeztetünk egy helyszíni felmérésre. Munkatársunk ezt követően elkészíti az árajánlatot és kiküldjük Önnek e-mailben.

Szalagfüggöny2.png
Szalagfüggöny.png
bottom of page